Jan – 63 jaar

Al heel mijn leven lang speelde ik voetbal als hobby, vroeger op professioneel niveau, de laatste jaren eerder recreatief. Als grootvader van drie kleinzonen en enorme voetballiefhebber wil ik natuurlijk niets liever dan mijn kleinzonen leren voetballen. Toen ik tijdens het voetballen met hen merkte dat mijn zicht het steeds moeilijker maakte om mee te kunnen spelen, besefte ik dat ik daar iets aan wilde doen. Ik klopte aan bij New Vision en kon na enkele dagen terecht bij één van de oogartsen. Die raadde me een cataractoperatie aan, een korte ingreep die het zicht vaak aanzienlijk verbetert. Op mijn leeftijd wist ik ook dat mijn zicht niet meer vanzelf ging verbeteren.

En zeg nu eerlijk. Een grootvader moet kunnen genieten van de tijd met zijn kleinzonen. Als ze spelletjes willen spelen, moet dat gewoon mogelijk zijn en mag een slecht zicht je daar niet in belemmeren.

Ik raad het cataracttraject aan iedereen aan. Bij New Vision hebben ze heel goed voor mij gezorgd. Iedereen was heel vriendelijk. Heel het team gaf me voldoende vertrouwen, de patiëntenbegeleider stelde me op mijn gemak en dokter Casaer legde het verloop van de ingreep vooraf goed uit. Op de dag van de ingreep wist ik perfect wat me te wachten stond. Dat deed deugd en ik was daardoor zelfs helemaal niet zo zenuwachtig.

Na de ingreep geloofde ik niet wat ik zag. Het was niet direct na de operatie, maar wel kort daarna dat mijn zicht plots zo helder was. Ik wist niet wat ik gemist had. Dat ik terug sprookjes zou kunnen voorlezen aan mijn kleinzonen, had ik zelfs nooit durven dromen.