Ooglaseren

Uw ogen laseren is door de nieuwste technieken een heel eenvoudige en uiterst veilige ingreep geworden, waar u elk moment van de dag, jaar na jaar plezier aan zal beleven. Een ooglaserbehandeling is een heel dankbare ingreep waar u blijvend gemak van zal hebben en die tevens op termijn goedkoper is dan brillen of contactlenzen.

Geen gedoe meer met brillen of geïrriteerde ogen van uw lenzen, en zodra u uw ogen open doet, alles scherp en strak zien !

Onze laserbehandelingen gaan door in ons hypermodern oogcentrum in Zolder waar onze gerenomeerde oogchirurgen over de modernste apparatuur beschikken.

Ooglasertechnieken

Er zijn verschillende soorten ooglasertechnieken die door onze specialisten continu onderhouden –en geëvalueerd worden. Zo zorgen we ervoor dat we altijd kunnen beschikken over de beste en recentste technieken die er vandaag de dag voor handen zijn zodat we samen met jou de beste oplossing voor JOU én JOUW ogen kunnen kiezen!

Na een grondig onderzoek gaan we samen met jou overlopen wat jouw persoonlijke voorkeuren zijn, welk beroep je uitoefent, hobby’s je doet of gaat doen, enz …, maar ook welk budget je wil besteden.

Op basis van de resultaten van jouw oogonderzoek en jouw persoonlijke input, gaan we dan de beste ooglaserbehandeling voor jou kiezen.

 

ReLEx Smile

Dit is de allernieuwste techniek en een mijlpaal in de laserchirurgie.
Het betreft een minimaal-invasieve chirurgische techniek zonder flapje waardoor de buitenste lagen van uw hoornvlies dus intact blijven en er een veel kortere herstelperiode nodig is. Ook de zenuwvezels die de bevochtiging van jouw ogen regelen, blijven over een veel groter gebied intact, waardoor de kans op droge ogen na de behandeling veel kleiner is dan bij andere lasertechnieken.

De procedure zelf is pijnloos, zowel tijdens als na de behandeling en er is geen verlies van het zicht.
De ReLex Smile ingreep is tevens geschikt voor gevallen van hoge myopie (tot -12.00) waar andere lasers meestal tot maximum -6.00 betrouwbaar zijn.

De laatste jaren zijn minimaal-invasieve chirurgische technieken meer en meer de standaard geworden in de geneeskunde. Hoe minder invasief een ingreep is, hoe sneller het herstel verloopt en hoe comfortabeler de ingreep is voor de patiënt.

Daarom is de ReLex Smile techniek de snelst groeiende techniek geworden binnen onze centra.

Lasik

Bij een LASIK-procedure wordt er een flapje gemaakt in het hoornvlies dat wordt opgelicht zodat de chirurg de onderliggende lagen kan modelleren (laseren) met de laser. Ook bij LASIK heeft de patiënt relatief weinig pijn na de ingreep en kan hij/zij meestal iets snel alweer goed zien.

Voor de LASIK-ingreep worden er verdovende oogdruppels toegediend om een onaangenaam gevoel te voorkomen.

Na LASIK-chirurgie kan het functioneel zicht al binnen 24 uur teruggekeerd zijn ; bij anderen wordt het stabiel, goed zicht binnen 1 – 6 weken bereikt, wat overigens heel normaal is.

 

Nazorg

Jouw oogchirurg en zijn/haar team zullen na de ingreep alle afspraken voor controles en nazorg samen met jou vastleggen zodat je zeker weet wanneer je op controle verwacht wordt.

Om irritaties na de ingreep te vermijden, dien je rekening te houden met het tijdelijk gebruik van oogdruppeltjes, die je makkelijk zelf kan toedienen, gedurende enkele weken na de ingreep.

1 à 2 dagen kan je normaal gezien al terug aan de slag.

 

Risico’s

Het voornaamste risico is dat van over- of ondercorrectie (minder dan 5%). Indien dit storend is kan (in overleg met de chirurg) een herbehandeling plaatsvinden om dit te corrigeren. Sommige mensen kunnen last hebben van glare of halo’s ‘s nachts, daarom wordt voordien de pupilgrootte opgemeten om dit risico zoveel mogelijk te beperken.

Er is een uiterst kleine kans op een ontsteking (1/5000), en ook een kleine kans dat de ogen na de ingreep droger zijn.

Enkele gewaarwordingen die het vaakst na een laseringreep kunnen optreden maar perfect normaal – én tijdelijk zijn:

  • wazig zicht
  • licht irritatiegevoel
  • gevoeligheid aan licht
  • tranende ogen

Stappenplan ooglaseren

CONSULTATIE

Binnen 5 dagen
GEDETAILLEERD ONDERZOEK

Binnen 10 dagen
INGREEP / BEHANDELING

Binnen 20 dagen
NAONDERZOEK

1 dag na de ingreep